Gizlilik Bildirimi


Mehtap Mutfak Eşyaları Gizlilik Politikası
Mehtap Mutfak Eşyaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Mehtap Mutfak Eşyaları”), işbu gizlilik politikası (“Gizlilik Politikası”) ile http://www.mehtap.com.tr/ adresli web sitesi (“Web Sitesi”)’nin kullanım koşulları konusunda; Web Sitesi’ne bilgi, görüntü, video, resim, fotoğraf gibi materyal gönderdiği ya da sağladığına bakılmaksızın, Web Sitesi’ni ziyaret eden gerçek kişi, tüzel kişiliği haiz ve/veya kurum ile kuruluş niteliğindeki Web Sitesi kullanıcıları (“Kullanıcı”)’nı bilgilendirmek suretiyle ilke olarak Kullanıcı’ya ilişkin bilgilerin gizliliğini korumayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, Kullanıcı, işbu Gizlilik Politikası tahtında aşağıdaki koşullar dâhil ve bunlarla sınırlı olmaksızın anılan tüm koşulları ve halin icabı ilgili hususları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

  1. Fikri Mülkiyet

    Web Sitesi’nde yer alan marka, tasarım, metin, bilgi, ses, şekil, resim, haber, fiyat, çizim, görüntü, içerik, logo, görseller, yazılımlar, bültenler ve bu sayılanlarla sınırlı olmamak üzere her türlü bilgi ve belge, ticari marka ve bunlara bağlantılı her türlü fikri mülkiyet ve/veya telif konusu haklar (“Web Bilgi”) aksi belirtilmediği takdirde Mehtap Mutfak Eşyaları’na aittir. Web Bilgi’nin, Mehtap Mutfak Eşyaları’nın önceden verilmiş yazılı izni olmaksızın Kullanıcı tarafından kullanımı yasak olup, aksi takdirde Kullanıcı’nın cezai sorumluluğu doğar.

  2. İçerik ve Güvenlik

    Web Bilgi’ler yalnızca Kullanıcı’yı bilgilendirme amacı ile sunulmuş olup; hukuki, tıbbi, finansal, yatırım, vergisel, muhasebesel ve diğer benzeri konularda tavsiye verme niteliğinde değildir. Bu nedenle Kullanıcı’nın, Web Sitesi’nde bulunan herhangi bir Web Bilgi’ye güvenerek işlem yapması Mehtap Mutfak Eşyaları tarafından tavsiye edilmemektedir.
    Kullanıcı’nın, Mehtap Mutfak Eşyaları'nın yazılı izni olmaksızın Web Bilgi’yi kısmen veya tamamen, doğrudan veya dolaylı olarak, aynen ya da başka bir şekilde kullanımı, Web Bilgi’nin kopyalanması, aktarılması, çoğaltılması, yayınlanması, depolanması, teşhiri, değiştirilmesi, tahrifatı ticari amaçla elde bulundurulması, kiralanması, alt lisansla kullandırılması, dağıtılması ve/veya satılması yasaktır.
    Mehtap Mutfak Eşyaları, Web Sitesi’nin içeriğini, yayımladığı hüküm ve şartları önceden haber vermek zorunda olmaksızın tek taraflı olarak değiştirme ve güncelleme hakkına sahiptir. Mehtap Mutfak Eşyaları, Web Bilgi’nin doğruluğunun ve güncelliğinin sağlanması için azami gayreti göstermektedir.
    Gizlilik Politikası üzerinde yapılan değişikliklerden sonra Web Sitesi’nin kullanımına Kullanıcı tarafından devam edilmesi, Gizlilik Politikası’na ilişkin değişikliklerin kabul edildiğinin taahhüdüdür. Ancak, Mehtap Mutfak Eşyaları, Web Sitesi’nde bulunan Web Bilgi’nin doğruluğunu, kesinliğini, güncelliğini garanti etmemektedir.

  3. Sorumluluğun Sınırlandırılması

    Web Sitesi’nde yer alan Web Bilgi’nin güncellenmemesi, güncellenmesinde gecikme, Web Bilgi’de muhtemel bir yanlışlık, eksiklik ve/veya değişiklik sebebiyle Mehtap Mutfak Eşyaları'nın hiçbir sorumluluğu bulunmamakta ve ilgili hususlar Mehtap Mutfak Eşyaları’nı hiçbir yükümlülük altına sokmamaktadır.
    Web Sitesi’nin kullanımı sırasında herhangi bir performans arızası, hata, eksiklik, kesinti, kusur, işletme ve/veya nakilde gecikme, bilgisayar virüsü ve/veya hat ve/veya sistem arızası sonucu doğrudan ya da dolaylı olarak ortaya çıkan masraflar da dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere hiçbir zarar ve ziyandan, Mehtap Mutfak Eşyaları ve/veya Mehtap Mutfak Eşyaları bünyesinde bulunan şirketler ve bu sirketlerin yönetim organında bulunan ya da bu şirketlerde yönetici sıfatını haiz gerçek ya da tüzel kişiler hiçbir şekilde sorumlu tutulamazlar.
    Web Bilgi’nin bilgilendirme amaçlı olması dolayısıyla Kullanıcı, Web Bilgi’ye dayanarak yaptığı işlemlerden doğan ve/veya doğacak zarar ve/veya kayıplardan dolayı Mehtap Mutfak Eşyaları’nı hiçbir şekilde sorumlu tutmayacak, bu sebeple zarara uğradığını iddia etmeyecektir.

  4. Diğer Sitelere Bağlantılar

    Mehtap Mutfak Eşyaları'nın Web Sitesi’ndeki bağlantılar, reklamlar, linkler Kullanıcı’yı Mehtap Mutfak Eşyaları ağının dışında başka bir web sitesine yönlendirebilir. Mehtap Mutfak Eşyaları, bu web sitelerin içeriği, doğruluğu veya işleviyle ilgili olarak, herhangi bir sorumluluğa sahip değildir. Mehtap Mutfak Eşyaları, bu web sitelerine erişim veya bu sitelerin kullanımından doğabilecek doğrudan ve/veya dolaylı herhangi bir tazminattan, zarardan, cezai şarttan dolayı sorumlu tutulamaz.

  5. Online Ticaret

    Web Sitesi online-çevrimiçi ortamda Mehtap Mutfak Eşyaları tarafından sunulan değişik türde mal ve hizmet satın alma imkânı sunabilir. Kullanıcı, Web Sitesi’nde mal ve hizmet satın almak için sipariş vermek istediğinde doğru, güvenilir, eksiksiz ve tam olarak, gerekli kişisel bilgilerini; adını, soyadını, telefon numarasını, kredi kartı bilgilerini, elektronik posta adresini ve siparişin teslim edileceği adresi bildirebilir.
    Kullanıcı, Web Sitesi’nin link sağladığı veya link sağlayan web sitelerine yönlendirilmesi sonucu, üçüncü şahıslara ait emtiaları satın almak için sipariş verirken veya üçüncü şahıslara kişisel bilgilerini ve hesap bilgilerini verirken bu tür bilgilerin Mehtap Mutfak Eşyaları tarafından değil, söz konusu üçüncü şahıslar tarafından alındığını ve bu hususlarda Mehtap Mutfak Eşyaları'nın herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını önceden kabul etmiş sayılır.
    Kullanıcı, Web Sitesi’nden veya bu Web Sitesi’nin erişim sunduğu veya link verdiği diğer web sitelerinden yapacağı üçüncü şahıslara ait emtialara ilişkin satın almalarda meydana gelebilecek herhangi bir zarar, ziyan, masraf ve benzeri kayıplardan, Mehtap Mutfak Eşyaları veya çalışanlarını, müdürlerini, yöneticilerini, acentelerini, sırasıyla haleflerini ve yerine geçenleri sorumlu tutamayacak ve bu kişilere karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamayacaktır.

  6. Çerez (Cookie)

    İnternet üzerinde Web Sitesi ziyaretiniz sırasında bilgisayarınıza kaydedilen küçük veri dosyaları olarak tanımlanabilecek çerezler kullanılmaktadır. Çerezler, genel olarak web sayfalarının devamlı kullanıcıları tanımasına ve kullanıcıların siteye girişlerini kolaylaştırmasına imkân sağlamak ve sitelerin içeriklerini iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla toplu verileri toplamasına ve derlemesine imkân vermek amacıyla kullanıcıların bilgisayarına yollanan ve orada saklanan küçük metin dosyalarıdır.
    Web Sitesi’nde kullanılan çerezler Kullanıcı’nın kişisel bilgilerini saklamamakta ve ifşa etmemektedir. Ayrıca, çerezler vasıtası ile aktarılan bilgiler, herhangi bir promosyon veya pazarlama amacı için de kullanılmamaktadır. Mehtap Mutfak Eşyaları, çerezler aracılığıyla Web Sitesi’nin kullanışlılığını ve etkinliğini arttırmak için Web Sitesi’nin kullanım şekillerini izlemektedir. Çerezler vasıtası ile elde edilen bilgiler üçüncü şahıslara satılamayacak ve/veya paylaşılamayacaktır.
    Kullanıcı, kullanmakta olduğu internet tarayıcısında gerekli ayarları yaparak daha önceden yüklenmiş çerezleri silebilir, ileride yüklenecek çerezleri engelleyebilir ya da çerezlerin yüklenmeleri esnasında tarayıcının Kullanıcı’yı uyarmasını sağlayabilir. Ancak, söz konusu çerezlerin Web Sitesi’nin düzgün çalışması ve belli fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli olabileceğini belirtmek isteriz.

  7. Kişisel Bilgiler ve Erişim

    Kullanıcı’nın Web Sitesi aracılığı ile paylaşmış olduğu isim, e-mail adresi, faks numarası veya posta adresi gibi kişisel bilgileri Mehtap Mutfak Eşyaları ve Mehtap Mutfak Eşyaları grup şirketleri bünyesinde tamamen gizli tutulmakta ve üçüncü kişi ve/veya kuruluşlarla paylaşılmamaktadır.
    Mehtap Mutfak Eşyaları ve/veya Mehtap Mutfak Eşyaları grup şirketleri, ilgili kişisel bilgileri (i) basılı yayınlar/yazışmalar göndermek, (ii) elektronik posta ile basın bültenleri veya bildirimler göndermek, (iii) işe alım süreçlerinde başvurularınızı değerlendirmek ve benzeri amaçlar için yasal mevzuatın zorunlu kıldığı ve izin verdiği ölçüde kullanacaktır.
    Mehtap Mutfak Eşyaları, ilgili kişisel bilgileri ancak aşağıda belirtilen durumlarda açıklayabilecektir:

    1. Kullanıcı’nın, kişisel bilgilerinin üçüncü kişilerle paylaşılması konusunda izni var ise,
    2. Mehtap Mutfak Eşyaları'nın ve Mehtap Mutfak Eşyaları grup şirketlerinin kendi bünyesinde kullanılmak üzere kullanıcı profillerinin belirlenmesi amacıyla,
    3. Kullanıcı’nın, Mehtap Mutfak Eşyalarından talep ettiği ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, temin edilmesi veya Kullanıcı’ya sunulan servis ve araçlarla ilgili problemlerin giderilmesi amacıyla,
    4. Kullanıcı’ya ürün ve servisler sunarken, birlikle çalıştığı (işbirliği yaptığı) firmalara, bu ürün ve servislerin sağlanmasında kullanılmak üzere,
    5. Yasal soruşturmalar esnasında, mahkeme kararı gereği veya yasal prosedürler gerektirdiği takdirde.
  8. Ürünler ve Hizmetler Hakkında Bilgi

    Web Sitesi’nde yer alan Web Bilgi’ler, belirli bazı ülkeler ya da bölgelerde pazarda bulunmayan veya farklı bir marka ismi ile bulunan ya da ülkeden ülkeye değişmek üzere farklı yasal düzenlemelere ve koşullara tabi olan Mehtap Mutfak Eşyaları ürünleri, programları ve hizmetlerine dolaylı ya da dolaysız olarak yapılan referanslar içerebilir. Bu tür referanslar, Mehtap Mutfak Eşyaları açısından bu ürünlerin, programların ya da hizmetlerin ülkenizde/bölgenizde satılacağı anlamına gelmemektedir.

  9. İstekler ve Sorularınız

    Depolanan bilgiler, yasal veya sözleşmesel dosyalama süresinin sona ermesi veya Mehtap Mutfak Eşyaları'nın artık gereksiniminin kalmaması halinde Mehtap Mutfak Eşyaları tarafından silinecektir. Ancak, Kullanıcı istediği zaman kendisine ait bilgilerin silinmesini talep edebilir. Ayrıca Kullanıcı, istediği zaman kişisel bilgilerinin kullanımına ya da işleme tabi tutulmasına dair muvafakatini geri çekebilir. Kullanıcı, bu tür durumlarda ya da diğer tüm soruları konusunda elektronik posta yoluyla Mehtap Mutfak Eşyalarına danışabilecektir. Kullanıcı’ya ait bilgilerin saklanması ve bu bilgilerin kullanım alanlarına ilişkin sorular için yine aynı yöntemle Mehtap Mutfak Eşyaları ile temasa geçilebilecektir. Mehtap Mutfak Eşyaları, Kullanıcı’nın dileklerine yanıt vermek için elinden gelen azami gayreti gösterecektir.

  10. Sair Hükümler

    Yukarıda yazılı hüküm ve hukuki ilişkilerin uygulanmasından doğabilecek uyuşmazlıkların çözümünde İstanbul Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili kılınmıştır.
    Kullanıcı Web Sitesi’ni kullanmakla, gizlilik politikasına bağlı olacağını kabul etmektedir. İşbu gizlilik politikası Kullanıcı tarafından kabul edilmemişse, lütfen Web Sitesi’ni kullanmayınız.
    İşbu Web Sitesi üzerinde her tür kullanım ve tasarruf yetkisi Mehtap Mutfak Eşyalarına aittir.

EN

Özgeçmiş Ekle

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince; bilgilerimin işlenmesi ve muhafazası konusunda Aydınlatma ve Rıza Metnini okudum ve onaylıyorum.

AYDINLATMA VE RIZA METNİ

İşbu Aydınlatma ve Rıza Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“ Kanun”) uyarınca, MEHTAP MUTFAK EŞYALARI SAN. VE TİC. A.Ş. (“ Şirket”) tarafından veri sahiplerinden temin edilen kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin, işlenmesine ilişkin usul ve esaslara ilişkin olarak işe alım görüşmeleri esnasında veri sahiplerinin aydınlatılması ve aşağıda kapsam ve amaçlarla verilerin işlenmesine ilişkin rızalarının temini amacı ile düzenlenmiştir.

İşbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde kullanılan; “kişisel veri” kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye (Çalışan Adayı’na) ilişkin her türlü bilgiyi, “kişisel verilerin işlenmesi” kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi, “özel nitelikli kişisel veri” kişinin (Çalışan Adayı’nın) ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini, ifade eder.

a) Veri Sorumlusu Hakkında Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun kapsamında aşağıda belirtilen kapsam ve amaçlar ile Şirket tarafından işlenebilecektir. Kanun kapsamında Şirket veri sorumlusu olarak kabul edilmektedir.

b) Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun’un 5 ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin şartlara uygun olarak işlenmektedir. Kişisel verilerinizin ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verilerinizin işlenmesi amaçları tahdidi olmamak üzere: Şirket’in ve/veya grup şirketlerinin, bağlı şirketlerinin insan kaynakları politikalarının ve operasyonlarının yürütülmesi, insan kaynakları politikalarına uygun şekilde açık pozisyonlara uygun personel teminidir.

c) Kişisel Verilerinizin Aktarılması Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, yukarıda b) bendinde belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olmak üzere, Şirket’in grup şirketlerine, bağlı şirketlerine, hissedarlarına, iş ortaklarına, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlara uygun olarak aktarılabilecek ve aktarım yapılan bu kuruluşlar tarafından da verileriniz işlenebilecektir.

d) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, bu formun veri sahibi olarak tarafınızca doldurulması ve/veya Şirketimize herhangi bir kanaldan iş başvurusu yapmanız halinde ilettiğiniz bilgi ve belgeler yoluyla toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin b) ve c)bentlerine tabi olarak işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

e) Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,
• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme
haklarına sahiptir.

Kişisel verilerimin ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafınızla paylaşmış olduğum, özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verilerimin işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin imza tarihinden itibaren 5 (beş) yıl süre ile Şirket tarafından kurulan ortak veri tabanında, Şirket ve/veya Şirket tarafından tayin edilen veri işleyen tarafından tutulabileceğini, işlenebileceğini, kullanılabileceğini, aktarılabileceğini, aktarım yapılan kişi/kurumlar tarafından da işlenebileceğini, veri sahibi olarak haklarım konusunda, Kanun’un 11. maddesi kapsamında eksiksiz bir şekilde bilgilendirilmiş olduğumu kabul, beyan ve taahhüt ederim.